HTML

Így horgászunk.hu

Horgászol? Csak lógatod? Akasztottál egy hatalmas halat és mindenkinek meg akarod mutatni? Nem tudod, merre indulj botoddal a kezedben? Na ezekről írogatunk Magyarország legújabb horgászportálján a www.igyhorgaszunk.hu oldalon és még csak véletlenül sem azt, ami a gyártóknak tetszik, hanem azt, ami az igazság, még ha sokkal olcsóbb is...

Friss topikok

Az angolok már megint kitaláltak valamit!

2009.12.17. 09:23 kissrobi

Az Angolok, már megint kitaláltak valamit... A horgászat alapja ugye, hogy az etetés és a csali egy helyre kerüljön. Erre két lehetőségünk van: vagy etetőkosarat használunk, ami alapvetően a fenéken fog "dolgozni", vagy külön etetünk a dobás helyére és akkor valóban felhősítünk felülről lefelé. Abban megegyezhetünk, hogy a felülről alászálló etetőanyag mindig hatásosabb, mint ami a fenéken fekszik. Ha ugyani nincs egy kis szél, vagy áramlás, akkor  fenekezésnél az anyag menthetetlenül az aljzaton marad és az illatanyagok nem tudnak szétterjedni. De mi van, ha nem akarunk kompromisszumokat és etetőkosárral akarunk felhősíteni, de az úszózás élményéről sem akarunk lemondani?!

A megoldás: etetőkosaras úszó (bagging waggler)

Na ennyit a spéci, pár grammos úszókról és a csúzlizásról. Döbbenetes, de annyira egyszerű találmány, hogy szinte hihetetlen. A bagging waggler kb. 30 cm hosszú és egy ólombetétes kosarat tartalmaz az alján. A szerelék igen egyszerű, a főzsinórra fikszre szereljük a horog felett kb 60-90 cm-rel, bár ez a helyzettől függően változhat. A horgon egy szem csali, ami lehet bármilyen - a filmben fehér 10 mm-es bojlit használnak.

Az etetőanyag

Ebben az esetben különösen fontos, hogy az etetőanyag ne gyurma állagú legyen. Egyébként is mindig arra kell törekednünk hogy kosarunk tartalma könnyen kioldódjon, de itt még fontosabb, hogy a vízbe csapódás pillanatától felhősítsen! A célunk tehát az, hogy a becsapódásig maradjon az anyag a kosárban, egy pillanattal sem tovább.

A technika

Hihetetlenül hatékony! A horgászat ugyanúgy zaljik, mint a normál úszózásnál, csak itt nagyobb dobósúlyú botot kell használnunk. Ha a halak étvágyuknál vannak, akkor a bedobás után néhány perccel, már jelentkeznek a kapások. Itt is fontos, hogy egy helyre dobjunk, mert az etetőanag felhőnk helyben tartja a halakat, akik egyre mohóbban fogják a csalinkra rávetni magukat. Fontos, hogy itt nincs külön ólmozás. Annál jobb, minélkönnyebben lebeg a horgunk a csalival!

Videóért és további részletekért katt ide!

 


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://igyhorgaszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr41603898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása